(ВІДЕО) Прикордонними оперативними підрозділами зі складу Об’єднаних сил затримано бойовика незаконного збройного формування «Гром»

НАЗАД
15 квiтня 2019 13:34

Оперативниками Донецько-Луганського регіонального управління Держприкордонслужби зі складу Об'єднаних сил продовжується активна робота із документування злочинів російсько-терористичних формувань на території України.

У результаті, днями у м. Слов’янську спільною міжвідомчою групою співробітників Держприкордонслужби та СБУ затримано громадянина України, який перебував у незаконному збройному формуванні «Гром», так званої «ДНР».

Донеччанин брав участь у діяльності керованого РФ незаконного збройного формування «Гром», який дислокувався в м. Харцизьк та був створений російськими кураторами одним із перших на тимчасово окупованій території України.

Загалом до війни затриманий бойовик займався підприємницькою діяльністю, а з початком бойових дій, як він пояснив, його змусили примкнути до НЗФ проросійські бойовики та ситуація в цілому, що склалась на окупованій території. Втім у подальшому це не заважало йому хизуватися приналежністю до злочинного угруповання, демонструючи у соцмережах фото зі зброєю в руках.

Усвідомлюючи, що за такі дії на нього очікує кримінальна відповідальність, бойовик розчарувався у «необачно» обраній професії. Наразі він мріє про повернення до мирного життя на підконтрольній українській владі території. 

Громадянину оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 258-3 ККУ (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси